Vodenje v vzgoji in izobraževanju 55, 2/2023

13,00 

Opis

Svetovna zgodovina izobraževalnih reform je polna inovacij in dobrih idej ali političnih strategij, ki niso bile uspešne ali uspešno vpeljane. Iz analize praks po vsem svetu ugotavljamo, da te spremembe po navadi ne uspejo zaradi pomanjkanja tako imenovanega »znanja o spreminjanju«. V reviji Vodenje v vzgoji in izobraževanju 55 v prvem članku dr. Andreja Bale Lakota odgovarja na vprašanje Kaj smo se naučili od šolskih reform? V nadaljevanju o pomenu zavedanja nasprotnih interesov skozi prizmo zakonodaje pišeta Katja Mihelič Sušnik in dr. Simon Slokan.

Ta številka revije je pisana, članek dr. Polone Pičman Štefančič je namreč osredotočen na Etiko umetne inteligence v sistemu izobraževanja. Skupina ravnateljev s predavateljicama Šole za ravnatelje pa razmišlja  o vodenju med odločnostjo in prijaznostjo.

Tudi v rubriki Izmenjave so obravnavane teme: vpliv šole na kritični duh učencev, integriteta učencev v kontekstu šole, izhodišča za krepitev delovnih virov in delovne zavzetosti, opazovanje pedagoškega procesa in učinkovite mreže v procesu zunanje evalvacije.

Dodatne informacije

Leto izida

Predmet/-i

Stopnja izobraževanja

Vrsta gradiva

ISSN 1581-8225
Število strani 156
Format A5