Geografija v šoli (3/2022)

13,00 

Kategoriji: ,
Oznaka:

Opis

O 30. obletnici izhajanja revije smo malo več pisali že v prejšnji številki, zato je v tej samo še en zapis s spomini na revijo dolgoletne urednice Nevenke Cigler. V tokratno številko smo vključili znanstveni članek (objavljamo ga v angleščini), v katerem iranska doktorska študentka Marzieh Amini obravnava regionalni razvoj na primeru dokaj majhnega mesta na vzhodu Irana. Sledi članek o Pilštanju, nekdaj imenitnem kozjanskem trgu.

Teme rubrike Iz prakse: pouk geografije z raziskovalnim pristopom na primeru vključevanja odpadkov v verigo trajnostnega razvoja, razvijanje digitalnih kompetenc pri pouku geografije, smiselna uporaba posnetkov na YouTubu, podjetnost pri geografiji ter obravnava možnosti za vključevanje izbranih kompetenc podjetnosti v pouk geografije, mobilna aplikacija KamenCheck kot pripomoček za (lažje) določevanje kamnin.

Z Zanimivostih o soteski Antelope Canyon v Arizoni, ki je šolski primer, kako je voda vrezala ozko in globoko strugo v plasti peščenjaka, v Pedagoških orehih pa o razlikah med poučevanjem in tekmovanjem.

Dodatne informacije

Leto izida

Predmet/-i

Stopnja izobraževanja

Vrsta gradiva

ISSN 1318-4717
Število strani 64. str
Format A4