Slovenščina v šoli (1/2022)

13,00 

Opis

Ob stoti obletnici rojstva smo se v uredništvu revije Slovenščina v šoli, odločili, da naslovnico posvetimo Eli Peroci, znani in priljubljeni slovenski pisateljici.

Vsebinsko petindvajseti letnik revije začenjamo z razpravo o položaju slovenskega jezika v zamejskih šolah in v okolju; zamejski Slovenci uporabljajo slovenščino predvsem v zasebnem življenju. Šole so tiste, ki imajo posebno vlogo zaradi ohranjanja narodne zavesti in identitete.

Didaktični izzivi prinašajo prispevke o postolonialni književnosti,  o gledališkem dnevu, predstavljamo primer dobre prakse ob obravnavi književnih del z ljubezensko tematiko, pišemo o vključevanju gibanja v pouk slovenščine od 6. do 9. razreda ter o domišljeni zasnovi kulturnega dogodka na šoli, naslonjenega na prednostne usmeritve projekta Bralne pismenosti in razvoja slovenščine OBJEM z namenom spodbuditi aktivnosti za krepitev sporazumevalnih (z)možnosti.

Tekmovanje za Cankarjevo priznanje je bilo uspešno izpeljano, kot vsako leto objavljamo nagrajene spise z razmišljanji o književnosti in izvirni interpretacijami uveljavljenih avtorjev.

 

Dodatne informacije

Leto izida

Predmet/-i

Stopnja izobraževanja

, ,

Vrsta gradiva

ISSN 1318-864X
Število strani 64. str
Format A4