Matematika v šoli (2/2023)

13,00 

Kategoriji: ,
Oznaka:

Opis

V tokratni številki revije se osredotočamo na projekt NA-MA POTI, ki je v letih od 2016 do 2022 razvijal matematično, finančno in naravoslovno pismenost. Preberete lahko, kaj po zaključku projekta menijo učitelji o udejanjanju gradnikov matematične pismenosti. Primeri IZ RAZREDA ponujajo raznolike ideje za dejavnosti, ki so bile za razvijanje matematične pismenosti izvedene po celotni vertikali od vrtca preko osnovne do srednje šole, a jih učitelji lahko prilagodijo in izvedejo tudi v drugih starostnih skupinah.

Čeprav je osrednja tema te številke revije matematična pismenost, je v članku opisana še finančna pismenost, s katero smo se prav tako ukvarjali v projektu NA-MA POTI, omenjena pa je še statistična pismenost, ki jo pri svojih dijakinjah in dijakih uspešno razvija dobitnica Blejčevega priznanja za leto 2023.

Objavljamo še članek z naslovom Razlike v dosežkih iz matematike v raziskavi PISA 2022 glede na spol, izobraževalni program in status priseljenca, kjer je v ospredju tudi matematična pismenost.

Vabljeni k naročilu, branju in soustvarjanju naše revije.

 

Dodatne informacije

Leto izida

Predmet/-i

Stopnja izobraževanja

, , ,

ISSN 1318-010x
Število strani 64
Format A4