Geografija v šoli (2-3/2023)

26,00 

Kategoriji: ,
Oznaka:

Opis

Pred vami je dvojna številka revije Geografija v šoli, v kateri so zbrani članki na temo zavarovanih območij. Problematika zavarovanih območij je tema tekmovanja v znanju geografije v šolskem letu 2023/24, hkrati pa gre za aktualno problematiko, ki jo povezujemo z varovanjem okolja ali trajnostnim razvojem.

Članki ponujajo pregled o okviru ohranjanja narave v Sloveniji, ki je bil vzpostavljen (že) leta 1991, k čemur je kasneje močno pripomogla Natura 2000; o geodiverziteti, ki je lahko ena od pomembnih meril za oblikovanje zavarovanih območj; o svetlobni onesnaženosti med letoma 2013 in 2021 na območjih Triglavskega narodnega parka, Krajinskega parka Goričko, Notranjskega regijskega parka, Kozjanskega parka in na območju Natura 2000. Sledijo članki, ki se navezujejo na posamezna zavarovana območja v Sloveniji, kot so Škocjanski zatok, Kozjanski regijski park, zavarovana območja Bele krajine, Zelenci, Natura 2000 na Goričkem, preberete pa si lahko tudi o morskih odpadkih na obalnem območju.

V Zanimivostih si preberite o Planici in Tamarju, v Pedagoških orehih pa o nekaterih zadregah glede geografske terminologije, ki ob potekajoči prenovi učnih načrtov znova stopa v ospredje strokovnih razprav.

 

Dodatne informacije

Leto izida

Stopnja izobraževanja

Predmet/-i

ISSN 1318-4717
Število strani 112
Format A4