Nazaj na vrhnjo stran: Svetovanja

E-urice

Videokonferenčna usposabljanja potekajo na daljavo in ponujajo uporabne primere pri iskanju rešitev za konkretne probleme pri poučevanju, iskanju učinkovitih strategij vzgojnega delovanja, za pripravo in izvedbo pouka. Izvajajo jih svetovalci ZRSŠ tudi v sodelovanju z učitelji praktiki. Izbor tem, termine in pogostost izvedbe narekujejo konkretne potrebe strokovnih delavcev in so usmerjene v pristope pouka v živo, v živo na daljavo (sinhrono), na daljavo (asinhrono) in kombinirano. Običajno trajajo 1 do dve uri. 

Udeležba na e-urici je brezplačna, prostovoljna in udeležencem ne prinaša potrdila o udeležbi. Ponudbo in termine izvedbe objavljamo v koledarju izobraževanj. K prijavi udeležence pozovemo preko novice na spletni strani in objav na družabnih omrežjih ZRSŠ.

Udeležencem na e-urici ponudimo:

  • neposredno izkušnjo izobraževanja (učitelji kot učenci), 
  • priložnost za strokovno in didaktično razpravo tako o izbrani temi kot tudi o didaktičnem potencialu izbranega okolja/orodja, 
  • učenje in pripravo izdelka/dokaza, 
  • priliko, da se skupaj učimo in gradimo skupnost. 

V kolikor potrebujete dodatne informacije, pišite na e-naslov:

Novice o e-uricah

Ali znamo izkoristiti pouk na prostem? 

Na e-urici smo predstavili krajše izhodišče in značilnosti pouka na prostem v primerjavi s poukom v učilnici.

Spodbujanje dobrega počutja vseh učencev

Na e-urici smo predstavili pomen dobrega počutja za vse učeče se. Izhajali smo iz skrbi za svoje lastno zdravje, saj na osnovi tega lažje poskrbimo za druge.

Januarske e-urice: Enake priložnosti in možnosti za vse

Strokovne sodelavce vabimo na krajša usposabljanja na daljavo. Pripravili smo štiri teme, za katere menimo, da bodo ponudile uporabne primere…

31 jan. 2022
Sodelujmo, kjerkoli in kadarkoli: Digitalna tehnologija v podporo vsem – v živo in na daljavo

Na e-urici smo razpravljali o možnostih in priložnostih, ki jih ponuja digitalna tehnologija pri izpeljavi sodelovalnih oblik učenja pri kombinirani izvedbi pouka.

Januarske e-urice: Enake priložnosti in možnosti za vse

Strokovne sodelavce vabimo na krajša usposabljanja na daljavo. Pripravili smo štiri teme, za katere menimo, da bodo ponudile uporabne primere…

10 jan. 2022
Vključenost učenca v vse faze učenja in poučevanja: Formativno spremljanje v podporo učenju – v živo in na daljavo

E-urica je udeležencem omogočila uvid v organizacijo  in vodenje razreda, pri čemer je bila poudarjena  vloga vsakega učenca v vseh fazah učenja.