ddr. Ana Vovk Korže
Ekosocialno in miroljubno kmetijstvo kot pot hrano k trajnostni pridelavi hrane tudi v Sloveniji
https://doi.org/10.59132/geo/2020/2/45-50 Povzetek V prispevku so orisani pristopi pridelave hrane, ki precej odstopajo od klasičnega konvencionalnega kmetijstva. Če je v preteklosti…
Celovit pogled na prsti kot osnovo za kmetijsko rabo tal
https://doi.org/10.59132/geo/2020/2/6-12 Povzetek V prispevku je poudarek na celovitem razumevanju prsti, ki je osnova za kmetijsko rabo tal. Skromno poznavanje izbranih…
Politični ukrepi Evropske unije za reševanje podnebne krize
https://doi.org/10.59132/geo/2019/3/25-29 Povzetek Če želimo ustaviti globalno segrevanje pod 2 °C, potem lahko izpustimo še 565 giga ton CO2, kar bomo…
Na podnebne spremembe se mora kmetijstvo prilagoditi takoj
https://doi.org/10.59132/geo/2019/3/12-24 Povzetek V prispevku so zbrani različni pristopi prilaganja podnebnim spremembam, ki so jih razvili mednarodne organizacije (kot je FAO)…
Agroekološka znanja bogatijo tudi geografijo
https://doi.org/10.59132/geo/2019/2/22-27 Povzetek Geografija kot veda o prostoru je vedno pridobivala informacije od sorodnih znanstvenih disciplin, kar jo je bogatilo in…
Kako razumeti trajnostni razvoj
https://doi.org/10.59132/geo/2018/1/14-22 Povzetek Ker je pojem trajnost izjemno širok, smo v prispevku analizirali vidike trajnosti ter jih tipizirali v okoljsko trajnost…
Dravinjska dolina je učilnica v naravi za geografe
https://doi.org/10.59132/geo/2016/2-3/92-100 Povzetek V prispevku so predstavljeni rezultati projekta Oživimo naravno in kulturno dediščino Dravinjske doline, ki je potekal v letih…