Na poti k dobremu počutju

Obvladovanje stresa v šoli – teoretični vidik

Branko Slivar

monografija / osnovna šola, srednja šola / Splošno / leto izida: 2013 / 120 str.

ISBN 978-961-03-0048-9 / oznaka artikla: 6218

19,70 

Opis

Strokovna monografija z različnih vidikov (strokovnih spoznanj, osebnostnih in sistemskih dejavnikov) osvetljuje poklicni stres pri učiteljih. Učitelji bodo lahko ob prebiranju bolje razumeli dejavnike tveganja za stres in načine učinkovitega spoprijemanja z njim. Strokovna spoznanja o poklicnem stresu pri učiteljih so smiselno podprta z rezultati tujih in domačih raziskav, ki dajejo vpogled ne le v poklicni stres učiteljev, temveč tudi v kompleksnost njihovega dela, ki od njih zahteva celo vrsto kompetenc, ter v prepletenost poklica učitelja z učiteljem kot človekom. Delo pojasnjuje osebnostne dejavnike, ki vplivajo na doživljanje stresa in spoprijemanje z njim, zato lahko učiteljem služijo kot vodilo k želenim spremembam in dobremu počutju.

Vsebina knjige je pomembna tudi za ravnatelje in vse, ki imajo v rokah vzvode odločanja v šolskem sistemu, saj jasno in strokovno argumentirano pojasnjuje njihov vpliv na kakovostno in strokovno delo učiteljev – ob tem pa tudi na zmanjševanje ali stopnjevanje poklicnega stresa.

Priročnik Na poti k dobremu počutju stresa ne obravnava le kot splošen pojav, temveč strokovno poglobljeno in z zadnjimi raziskavami podprto osvetljuje prav področje poklicnega stresa pri učiteljih, hkrati pa nakazuje »pot k dobremu počutju«. Delo je nadgrajeno s predlogi pristopov k zmanjševanju poklicnega stresa in vzpostavljanju dobrega počutja.

Dodatne informacije

Leto izida

Avtor/-ji

Predmet/-i

Stopnja izobraževanja

,

Vrsta gradiva

ISBN 978-961-03-0048-9