Dobrodošli na prenovljeni strani Zavoda RS za šolstvo. Prenos vsebin še ni dokončen. Stara stran je še vedno dosegljiva tukaj.

Novice in obvestila


Franček, jezikovni portal za mlade

Z Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU sporočajo, da so ob 30. obletnici samostojnosti Republike Slovenije objavili nov portal Franček, različico beta.

Prijava na študijska srečanja

Vabimo vas, da se udeležite študijskih srečanj za vzgojitelje, učitelje in druge strokovne delavce v vzgoji in izobraževanju.

Javni poziv za izbor sodelujočih vzgojno-izobraževalnih zavodov v programu »Dvig digitalne kompetentnosti«

Objavljamo javni poziv za izbor sodelujočih vzgojno-izobraževalnih zavodov v programu »Dvig digitalne kompetentnosti«. Poziv je namenjen osnovnim, srednjim in glasbenim šolam, dijaškim domovom ter zavodom za izobraževanje otrok s posebnimi potrebami.

»Zbrali smo pogum«

Zavod RS za šolstvo je v sodelovanju z Arhivom Republike Slovenije in Parkom vojaške zgodovine Pivka pripravil učna gradiva za obeležitev 30. obletnice samostojne slovenske države.

Študijska srečanja za strokovne delavce vrtcev 2021/2022

Na področju predšolske vzgoje bomo ob načelih in pristopih inovativnih učnih okolij za 21. stoletje posvetili zagotavljanju spodbudnega učnega okolja in optimalnih možnosti za razvoj in napredek otrok.

Koledar


Nacionalno strokovno usposabljanje Kulturni bazar 2021

Strokovne delavce VIZ, še posebej pa registrirane koordinatorje KUV in predstavnike timov, ki v VIZ skrbite za načrtno KUV vabimo, da načrtujete obisk enodnevnega nacionalnega strokovnega usposabljanja Kulturni bazar 2021.

29 jun 2021
Varna vožnja za dijake in zaključna prireditev v projektu Dijaki dijakom za varno mobilnost

AMZS Center varne vožnje Vransko in Zavod Republike Slovenije za šolstvo organizirata 3-urno varno vožnjo za dijake, ki so sodelovali v projektu Dijaki dijakom za varno mobilnost. Sledila bo zaključna prireditev projekta.

06 jul 2021
Jezikovne počitnice za učence in dijake iz Porabja

Območna enota ZRSŠ Murska Sobota od 12. 7. do 17. 7. 2021 organizira že 13. jezikovne počitnice za učence in dijake iz Porabja, ki se v šolah učijo slovenščino.

12 jul 2021
Poletna šola slovenščine 2021 na daljavo

Poletna šola slovenščine na daljavo v organizaciji Centra šolskih in obšolskih dejavnosti in Zavoda RS za šolstvo je namenjena otrokom in mladostnikom slovenskega porekla, ki živijo v tujini. Poletna šola bo potekala preko spletnega orodja ZOOM od 25. do 31. julija 2021.

25 jul 2021
7. konferenca Pedagoško vodenje

Štiriindvajsetega avgusta 2021 bomo izpeljali že 7. konferenco Pedagoško vodenje, ki je namenjena ravnateljem vzgojno-izobraževalnih zavodov.

24 avg 2021