7. konferenca ravnateljic in ravnateljev VIZ v RS “Pedagoško vodenje za dvig kakovosti in učinkovitosti”


Zavod Republike Slovenije za šolstvo bo letos, pred začetkom novega šolskega leta organiziral 7. konferenco ravnateljic in ravnateljev vzgojno-izobraževalnih zavodov v Republiki Sloveniji v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju, Predoslje 39, 4000 Kranj. Konferenca bo potekala v okviru dogodkov, ki so umeščeni v predsedovanje Republike Slovenije Evropski uniji in bo zato gostila tudi tuje predavatelje. Zagotovljeno bo prevajanje.

Glede na epidemiološko stanje v državi bo konferenca potekala v 3 izvedbah, in sicer 23., 24. in 25. avgusta 2021. Za udeležence konference je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT.

Za nemoteno organizacijo je pomembna pravočasna prijava na konferenco, ki je možna od ponedeljka, 12. 7. 2021, do 18. 8. 2021, na spletni povezavi. (Možne so še prijave za 23. in 25. avgust 2021.)

Tretji del konference bo potekal ločeno glede na vsebino in vrsto VIZ programa.

Konferenca je namenjena predstavitvi novosti v vzgoji in izobraževanju v šolskem letu 2021/2022, ki bodo temeljne za uspešno vodenje v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah. Posebna pozornost bo posvečena razmisleku o tem, kako premostiti primanjkljaje šolanja na daljavo ter o digitalnem okolju za interaktivno rabo kurikularnih dokumentov (učnih načrtov in podpornih gradiv). Ravnateljice in ravnatelji boste skupaj s tujimi in domačimi strokovnjaki razmišljali in razpravljali o predlaganih aktivnostih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in Zavoda RS za šolstvo za zmanjšanje neželenih posledic, ki so nastale zaradi specifike izvajanja pouka v tem šolskem letu. Plenarni predavatelji bodo med drugim predstavili tudi, kako pripraviti učitelje in učence na izzive prihodnosti. Konferenca bo brez kotizacije.