Nazaj na vrhnjo stran: Seminarji

Potek seminarjev

Izvajanje seminarjev poteka v živo, v živo na daljavo (sinhrono), kombinirano (v živo, v živo na daljavo, na daljavo) ter na daljavo (asinhrono). Trajanje seminarjev je 8. ur, 16 ur ali 24 ur. 

Seminarji, ki potekajo v živo so zasnovani kot preplet predavanj in delavnic, na katerih so udeleženci običajno v aktivni vlogi, se izkustveno učijo in sodelovalno delajo z ostalimi udeleženci. 

Seminarji, ki potekajo v živo v obliki videkonferečnih srečanj so zasnovani kot preplet predavanj in delavnic, na katerih so udeleženci običajno v aktivni vlogi, se izkustveno učijo in sodelovalno delajo z ostalimi udeleženci s pomočjo digitalnih tehnologij (z uporabo digitalni naprav, v različnih digitalnih okoljih in s pomočjo različnih digitalnih virov)

Seminarji, ki potekajo kombinirano so zasnovani kot preplet predavanj in delavnic v živo 

in na daljavo v virtualnem spletnem okolju, kar omogoča izkustveno učenje in sodelovalno delo med udeleženci. Kombiniran model usposabljanja predvideva nekaj različnih izvedbenih načinov. 

Na primer: Prvi del usposabljanja se prične s samostojnim delom v virtualne spletnem učnem okolju (asinhrono). Drugi del usposabljanja bo poteka v živo. Gre za kombinacijo predavanj in delavnic. Tretji del usposabljanja poteka videokonferenčno (sinhrono). 

Seminarji, ki potekajo izključno na daljavo omogočajo, da udeleženci samostojno v svojem lastnem tempu, na podlagi navodil, gradiv, pripravljenih vsebin, številnih virov in posnetkov, se samoizobražujejo, načrtujejo in spremljajo svojo lastno učno pot ter vrednotijo. Običajno ti seminarji potekajo brez predavateljev.  

V kolikor potrebujete kakršnekoli dodatne informacije, pišite na e-naslov .