domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek

Evropski dan jezikov

Ljubljana, 04.09.2019

Evropski dan jezikov (26. september) v okviru Sveta Evrope koordinira Evropski center za moderne jezike v Gradcu. V Sloveniji bodo potekali brezplačni dogodki, ki jih na Zavodu RS za šolstvo organiziramo skupaj s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport.

Prireditev ob evropskem dnevu jezikov

Zavod RS za šolstvo skupaj s partnerji vabi na osrednjo prireditev, ki bo en dan pred evropskim dnevom jezikov, v sredo, 25. septembra 2019, na osrednjo prireditev v Hiši EU na Dunajski 20 v Ljubljani, kjer bo Zavod RS za šolstvo podelil priznanja nagrajenim šolam za njihove odlične večjezične pedagoške prispevke v pedagoškem forumu Zavoda RS za šolstvo.

Pedagoški forum ZRSŠ ob evropskem dnevu jezikov

Vabimo vse strokovne delavce v VIZ, da tudi letos od 9. septembra 2019 do 11. novembra 2019 sodelujete v pedagoškem forumu ob evropskem dnevu jezikov. Poudarek je na izkoriščanju jezikovnega potenciala pri učenju jezikov.

Dejavnosti ob evropskem dnevu jezikov na spletni strani ECMJ

Na spletni strani ECMJ vam je na voljo ogromno učnega gradiva in jezikovnih iger. Letošnje novosti so: »Jezikovni izzivi – priročnik za tajne agente«; igra »Ugani, kateri jezik je to«, vodič »Kako se lahko uspešno naučiš jezikov?«, razpisa »Najboljši motiv na majici« in »Najbolj inovativna obeležitev evropskega dneva jezikov«. Svoje dogodke in dejavnosti lahko tudi objavite v koledarju dogodkov ob evropskem dnevu jezikov.

Nacionalna koordinatorka v Sloveniji

Promocijsko gradivo in informacije ob evropskem dnevu jezikov dobite pri nacionalni koordinatorki za evropski dan jezikov v Sloveniji dr. Liljani Kač, Zavod RS za šolstvo, OE Ljubljana, Dunajska 104, Ljubljana.

Prevajalsko tekmovanje Juvenes Translatores

Evropska komisija tudi letos prireja prevajalsko tekmovanje za mlade Juvenes Translatores. Šole lahko svoje dijakinje in dijake, rojene leta 2002, prijavijo na spletni strani tekmovanja med 2. septembrom in 20. oktobrom 2019. Tekmovanje bo potekalo 21. novembra 2019, Evropska komisija pa bo nato izbrala po enega zmagovalca na državo, ki bo prejel tridnevno potovanje v Bruselj in nagrado. Letošnja novost je, da bo tekmovanje prvič potekalo na računalnikih. IT-opremo in ustrezno internetno povezavo zagotovijo šole. Več podrobnosti je  na spletni strani tekmovanja.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter