domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek

Konferenca učiteljev razrednega pouka

Datum dogodka: 29. 6. 2020 – 30. 6. 2020 celodnevni
Lokacija: Kongresni center v Hotelu Thermana Park Laško, Zdraviliška ulica 6, Laško

Kontaktna oseba:
dr. Leonida Novak
+38623208062

Področna skupina za razredni pouk na Zavodu Republike Slovenije za šolstvo v okviru projekta Krepitev kompetenc strokovnih delavcev na področju vodenja inovativnega vzgojno-izobraževalnega zavoda pripravlja konferenco za učiteljice in učitelje, ki poučujejo na razredni stopnji z naslovom  Povezujem, povezujeva, povezujemo. 

Zaradi nevarnosti širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID 19) je konferenca prestavljena na nov termin. Potekala bo 29. in 30. junija 2020, v Kongresnem centru v Hotelu Thermana Park Laško, Zdraviliška ulica 6, Laško.  

Vsebine in dejavnosti v programu konference bodo zasnovane tako, da bodo učiteljicam in učiteljem razrednega pouka nudile znanja, spretnosti in veščine za izvajanje sodobnega pouka. Na konferenci bodo sodelovali priznani strokovnjaki, ki se ukvarjajo s področjem učenja in poučevanja mlajših učencev. Aktivno vlogo bodo imeli tudi učitelji praktiki. Konferenca bo obsegala plenarna predavanja, predavanja v sekcijah, predstavitev primerov prakse z diskusijo, delavnice ter okrogle mize.

Prijave na konferenco, ki je brez kotizacije, se zbirajo preko spletne aplikacije KATIS in bodo odprte do 1. marca 2020 oziroma do zapolnitve prostih mest. V začetku marca bodo prijavljeni povabljeni k prijavi na konferenčne delavnice, ki se jih bodo udeležili.

Zavod Republike Slovenije za šolstvo, Področna skupina za razredni pouk, v okviru konference učiteljic in učiteljev razrednega pouka organizira natečaj »Povezovanje za življenje v sodobni družbi«, ki je podaljšan do 2. 3. 2020. Namen natečaja je spodbuditi učiteljice in učitelje, da usmerijo učence k razmišljanju, kako s svojim znanjem in ravnanjem pomagati drug drugemu pri uporabi tehnologij sodobnega sveta.

Vabimo vas, da se z učenci pridružite kreativnemu razmisleku o možnostih pomoči drug drugemu. Učenec/i izdelajo plakat ali e-plakat ali strip ali animirani film s sporočilnostjo “Rad pomagam”. Izdelek naj prikazuje prizore oziroma zgodbo, kako učenci pomagajo starejšim ali svojim vrstnikom pri uporabi sodobnih tehnologij. Kriteriji za izdelek so: izvirnost (edinstvenost, svojevrstnost, novost, neodkritost), sporočilnost (iz izdelka je razviden prizor oziroma zgodba), povezanost s predpisano temo (ustreznost naslovu natečaja).

Plakat ali strip naj ima velikost risalnega lista. Animacija naj ne presega treh minut in naj bo v formatu wmv, avi ali mp4. Izdelek lahko izdela en učenec ali dva ali največ trije učenci. Izdelek naj bo opremljen z naslednjimi podatki: naslov izdelka, ime in priimek avtorja/avtorjev, razred, ime in priimek učitelja mentorja in ime osnovne šole.

Izdelke pošljite na naslov Zavod RS za šolstvo, OE LJUBLJANA (za Mojco Dolinar), Dunajska 104, 1000 Ljubljana ali na elektronski naslov, do petka, 21. 2. 2020.

Pravočasno prispele izdelke bo pregledala komisija. Izbrani bodo trije najboljši izdelki, ki bodo tudi nagrajeni. Dvajset najboljših izdelkov glede na kriterije bo razstavljenih v preddverju konferenčnega prostora na 2. konferenci učiteljev razrednega pouka.

Program konference

Vabilo

Natečaj

Zbornik povzetkov predavanj na Konferenci učiteljic in učiteljev na razredni stopnji 2020.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter