XI. Znanstveni posvet Vodenje v vzgoji in izobraževanju

Pravice in odgovornosti različnih deležnikov v vzgoji in izobraževanju

5. in 6. marec 2024, kongresni center Portus, Hotel Slovenija, Portorož

V današnjem hitro spreminjajočem se svetu se soočamo z mnogimi izzivi, ki vplivajo na vzgojno-izobraževalne zavode in na izobraževalni sistem. Na tem posvetu se bomo osredotočili na razmišljanje o pravicah in odgovornostih različnih deležnikov v vzgoji in izobraževanju ter raziskovali pristope, ki nam omogočajo učinkovito obravnavanje teh izzivov.

Namen posveta je raziskati vlogo, pravice in odgovornosti različnih deležnikov v vzgoji in izobraževanju ter spodbuditi razpravo o ključnih izzivih, s katerimi se srečujejo različni akterji v tem procesu. Posvet želi prispevati k boljšemu razumevanju kompleksnosti odnosov med deležniki ter iskanju optimalnih rešitev za učinkovitejši in bolj usklajen razvoj vzgojno-izobraževalnega sistema.

Ključni cilji posveta so:

  • Spodbujanje razumevanja različnih stališč, mnenj in potreb vseh deležnikov v vzgoji in izobraževanju, vključno z ravnatelji, strokovnimi delavci, otroki/učenci, vodstvi, starši,lokalno skupnostjo ter vsemi drugimi ključnimi akterji.
  • Prepoznavanje osrednjih izzivov, s katerimi se srečujejo različni deležniki pri uveljavljanju svojih pravic in izpolnjevanju odgovornosti v vzgoji in izobraževanju. Razprava o teh izzivih omogoča iskanje ustreznejših rešitev.
  • Poudarjanje pomena sodelovanja med vsemi deležniki v vzgoji in izobraževanju ter iskanje načinov za izboljšanje komunikacije in medsebojnega razumevanja.
  • Osvetlitev etičnih vidikov vzgoje in izobraževanja, vključno s pravicami in odgovornostmi vseh deležnikov pri zagotavljanju pravične in vključujoče vzgoje in izobraževanja.
  • Omogočanje širjenja rezultatov raziskav, strokovnih spoznanj ter izkušenj z namenom izboljšanja praks na področju vzgoje in izobraževanja.

Vabilo k oddaji prispevkov

Prijavnica za oddajo prispevkov

Navodila za avtorje prispevkov

PROGRAM

RAZPOREDITEV PREDSTAVITEV

ZBORNIK POVZETKOV


Pomembni datumi

Prijava prispevka prek spleta (referat, interaktivna delavnica) za posvetdo 10. decembra 2023
Obvestilo avtorjem o izbiri in uvrstitvi prispevka v program posveta (po dvojni slepi recenziji)po 20. januarju 2024
Objava programa posveta5. februar 2024
Prijava udeležbe na posvetuod 5. do 25. februarja 2024
XI. znanstveni posvet Vodenje v vzgoji in izobraževanju 20245. in 6. marec 2024
Oddaja člankov za revijo Vodenje v vzgoji in izobraževanjudo 31. maja 2024

KOTIZACIJA

Kotizacija za udeležbo na srečanju je 150€ + DDV. Rok za odjavo je najmanj 3 dni pred začetkom srečanja. Odjave pošljite na e-naslov: . Če prijavljeni kandidat udeležbe ne odjavi do 3 dni pred začetkom srečanja, ali če se od srečanja ne odjavi, Zavod RS za šolstvo zaračuna celotno kotizacijo srečanja.

E-PRIJAVA NA SREČANJE do 27. februarja 2024

E-prijava na srečanje: PRIJAVNICA

Prijavite se z uporabniškim imenom (vaš e-naslov) in geslom za ŠRIS, v kolikor ga imate. Sicer pustite zgornji dve vrstici prijavnice prazni. V primeru pozabljenega gesla, si ga ponovno ustvarite TUKAJ.

REZERVACIJA PRENOČIŠČA

Obrazec za rezervacijo prenočišča v Lifeclass hotelih je objavljen TUKAJ.


Vodja posveta: mag. Katja Arzenšek Konjajeva ()


Vljudno vabljeni.