Vabljeni na seminar Učenje matematike, računalništva in naravoslovja z Minecraftom

Bi radi vključili igro MinecraftEdu v pouk?

MinecraftEdu je prilagojena igra za poučevanje z vgrajenimi orodji za učitelje. Učenci se lahko samostojno učijo s pomočjo že vgrajenih interaktivnih nalog, lahko pa jim dodatno pripravite avtentične naloge, v katerih bodo morali uporabiti kreativnost in domišljijo, sodelovati z vrstniki ter povezovati znanja z različnih področij z nečim, kar jih zanima in v čemer uživajo.

Vabljeni na 24 urni seminar, kjer boste spoznali tri načine igre v Minecraftu, se naučili izbrati različne nastavitve, uporabljati inventarij, bloke in pomoč. Znali boste shraniti Minecraft svet na ključek in ga prenesti na drug računalnik. Naučili se boste zbirati dokaze o učenju s pomočjo kamere, portfolia in “book&quill”. Znali boste postavljati NPC-je in table ter sloveniti obstoječe svetove z nalogami. Pričeli boste razvijati računalniško mišljenje tako, da se boste učili programirati agenta in z njim graditi objekte. Spoznali boste ogromno zbirko primerov dejavnosti za različne predmete in se naučili ustvariti svoje. Znali boste uporabiti temeljne koncepte programiranja in pripravljati ter reševati avtentične probleme.

Prijave zbiramo do konca oktobra, v Katisu. Seminar bomo izvedli kombinirano (v živo in na daljavo). Termine in lokacijo bomo uskladili ter objavili takoj po zbranem zadostnem številu prijav.

Dodatne informacije: radovan.krajnc@zrss.si ali po telefonu 02 320 80 63.