Vabilo na seminar: Razumevanje in uporaba umetne inteligence v šoli

Umetna inteligenca je postala vseprisotna in zelo zmogljiva. Z dostopom do velikih jezikovnih modelov smo se dokončno zavedeli, da je umetna inteligenca na stopnji, ko bo korenito spremenila svet v katerem živimo. Učitelji se sprašujemo, kako naj umetno inteligenco smiselno vključimo v pouk in kaj naj učence podpremo pri reševanju problemov s pomočjo strojnega učenja in nevronskih mrež.

Seminar Razumevanje in uporaba umetne inteligence v šoli odgovarja na ta vprašanja. Na 24 urnem seminarju bomo spoznali različna orodja za gradnjo modelov (strojno učenje in nevronske mreže), spoznali bomo računalniški vid, krmilili figure z govorom, ali gestami, se dotaknili etičnih dilem pri rabi UI in se naučili izkoristiti orodja umetne inteligence za načrtovanje pouka.

Prijave zbiramo do konca oktobra na povezavi.

Seminar bomo izvedli na daljavo. Najverjetneje ga bomo izvedli v novem koledarskem letu, nekje od februarja dalje. Termin bomo določili takoj, ko bo znana oblika sofinanciranja izobraževanja. Načeloma kotizacija ne bo presegala 70 EUR.

Dodatne informacije: radovan.krajnc@zrss.si ali po telefonu 02 320 80 63.