domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek

Strokovni posvet Korona in vrtec

Datum dogodka: 26. 11. 2020 ob 8:00 – 14:00
Kontaktna oseba:
Tina Mervic, raziskovalka, Pedagoški inštitut
Epidemija bolezni Covid-19 in obdobje po njej, ko so se vrtci pod različnimi novimi ukrepi ponovno odprli, je v preteklo šolsko leto prineslo več oziroma nove izzive, s katerimi se doslej še nismo srečali.

Center za kakovost v vzgoji in izobraževanju (Pedagoški inštitut) organizira v četrtek, 26. novembra 2020, v dopoldanskem času, strokovni posvet Korona in vrtec  z namenom iskanja odgovorov na izzive, s katerimi so bili v vrtcih soočeni, in z namenom refleksije praks, ki so jih v vrtcih uporabili v času bolezni Covid-19. Strokovni in vodstveni delavci bodo med seboj delili izkušnje in si tako pomagali pri nadaljnji organizaciji izvajanja vrtčevskih dejavnosti.

Podrobnejši program bo objavljen v mesecu oktobru 2020, z okroglo mizo, kratkimi predavanj in izmenjavo konkretnih praks, ki jih bodo zaposleni v vrtcih delili s kratkimi prispevki.

Zaposlenim v vrtcu (tako ravnateljem, svetovalni službi, vzgojiteljem, pomočnikom vzgojiteljev …) omogočamo pripravo in predstavitev prispevkov o tem, kako so se soočali z izvajanjem aktivnosti v času epidemije in zatem s ponovnim odprtjem vrtcev.

Posvet se bo odvil v Ljubljani oziroma v okolici Ljubljane. Končna lokacija za izvedbo v živo bo znana oktobra, prav tako pa bo sama izvedba posveta odvisna od takratne epidemiološke slike. V primeru, da organizacija dogodka v živo ne bo mogoča, bomo posvet izvedli preko spletnih konferenčnih orodij. O končni obliki posveta vas bomo obvestili do 12. novembra.

Posvet je namenjen tako strokovnim, pedagoškim in vodstvenim delavcem v vrtcu kot tudi staršem in drugi zainteresirani javnosti.

Prijava na posvet bo možna od 1. oktobra dalje. Udeležba je brezplačna, saj so določene aktivnosti financirane s strani Evropske unije preko programa Erasmus+ in s strani fundacije Open society Foundations.

Že sedaj pa vljudno vabljeni k oddaji prispevka in k spremljanju nadaljnjih informacij!

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter