domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek

Garaža 2020. Obračamo na bolje!

Datum dogodka: 11. 6. 2020 celodnevni
Lokacija: Center Stožice, Vojkova cesta 100, 1000 Ljubljana

Festival mobilnosti Garaža bo 11. junija 2020 v Centru Stožice v Ljubljani prvič zbral 5.000 mladih – dijakov in dijakinj s celotne Slovenije z ambicijo: obračamo na bolje! Z novo izkušnjo »Kaj če..?« bo ponudil doživetje odgovornosti in sporočilnost, da imajo dejanja posledice.

Projekt naslavlja izziv pasivnosti mladih in njihove odgovornosti za družbo, ki jo gradimo. Glavni namen dolgoročno in trajnostno zasnovanega festivala mobilnosti je:

  • aktivacija mladih,
  • spodbuda k odgovornosti in
  • zavedanje njihove močne vloge v svetu.

Vključenost sodelujočih: mladih, učiteljev in širše javnosti, predstavlja del ozaveščanja o mobilnosti prihodnosti, odgovornem pitju, širšem pomenu odgovornosti in odločanja ter prevzemanja posledic odločitev.

S ciljem vključevanja mladih in načelih Šole 21. stoletja bo 6. decembra 2019 potekal idejni dan. Nanj vabimo zainteresirane študente in dijake, ki bodo v sodelovanju z mentorji sodelovali pri idejah za izvedbo programa doživetij: takih, ki zanimajo njih in vrstnike ter bodo mlade spodbudile k aktivnemu razmišljanju in delovanju v dobro njih in skupnosti.

Interdisciplinaren, medgeneracijski (VŽU), inovativen, komunikacijski projekt Garaža se razvija pod okriljem nacionalne organizacije AMZS in mreže partnerjev. V razvoj so aktivno vključeni mladi, s podporo mentorjev iz sodelujočih organizacij  po načelu: »Mi smo organizatorji ali podporniki (mentorji), mladi so zvezde.«  Na dogodku bomo podelili tudi priznanja Dijaki dijakom za varno mobilnost.

Projekt lahko spremljate na spletni strani.

Festival mobilnosti Garaža – opis projekta in tehnična navodila za pripravo izdelkov.

Festival mobilnosti Garaža – obrazec kot priloga izdelku. 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter