Zaključila se je 18. mednarodna geografska olimpijada (iGeo)

Zaključila se je 18. mednarodna geografska olimpijada (iGeo), ki so jo spletno gostili v Parizu. V konkurenci 54 držav je tekmovalo 209 najboljših mladih srednješolskih geografov. V velik ponos sta nam dve osvojeni medalji, ki sta jih priborila tekmovalca iz slovenske ekipe: Matic Kravos, dijak Škofijske gimnazije Vipava, je osvojil srebrno medaljo (mentorica Teja Pišot), Matic Kremžar, dijak Gimnazije Bežigrad, pa bronasto (mentorica Valentina Maver). Slovensko ekipo sta sestavljala še Matej Lukan, dijak Škofijske klasične gimnazije Ljubljana (mentor Matej Petrevčič) in Nikolaj Makuc, dijak Gimnazije Poljane (mentor Dan Kardum Šibila), ki sta kljub hudi konkurenci dosegla visoko število točk. Vsem štirim tekmovalcem in njihovim mentorjem iskrene čestitke, dijakom pa tudi srečno na nadaljnji študijski poti!

V skupni konkurenci je bilo letos podeljenih 18 zlatih, 36 srebrnih in 52 bronastih medalj.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem tekmovalcem in mentorjem za sodelovanje na letošnjem tekmovanju. Prav tako se zahvaljujemo Gimnaziji Bežigrad in Škofijski klasični gimnaziji Ljubljana, da sta gostili izvedbo in priprave na olimpijado. Hvala tudi vsem kolegom, ki ste članom Predmetne skupine za geografijo na ZRSŠ pomagali pri pripravi tekmovalcev in izvedbi celotnega tekmovanja. s
Prihodnje leto bo olimpijada organizirana v indonezijskem Bandungu, leto kasneje pa v Dublinu na Irskem. Vabljeni k sodelovanju.

Borut Stojilković, koordinator tekmovanja