Učiteljice in učitelji matematike v osnovnih šolah so se srečali na prvi videokonferenci

V šestih videokonferenčnih sobah se je danes trlo 368 osnovnošolskih učiteljic in učiteljev matematike. V dveh “izmenah” je beseda tekla o poučevanju in učenju matematike na daljavo, predstavili smo primer gradiva za obravnavo valja na daljavo, ki so ga pripravile svetovalke za matematiko. Gradivo je objavljeno na sio.si,  pokukali smo tudi v spletno učilnico, spomnili, da lahko naredimo kviz v spletni učilnici, v okolju “1ka” ter v oblačnih dokumentih.

Beseda je tekla tudi o pomenu povratne informacije, možnosti kreiranja in vstavljanja popravnih znakov v orodju za branje dokumentov v pdf obliki in podali informacijo o objavi zadnjega nadpredmetnega videovodiča svetovalcev Zavoda RS za šolstvo z zgovornim naslovom: Povem ti, kako mi gre. Mi poveš še ti?

V spletni učilnici za matematiko so osnovnošolske učiteljice in učitelji matematike že od samega začetka izobraževanja na daljavo deležni strokovne podpore, ki poteka v obliki strokovne razprave v forumu, deljenja primerov dobrih praks in videokonferenčna srečanja so nadgradnja tega sodelovanja. Prvo videokonferenčno srečanje je potrdilo izbiro poti, ki jo bomo nadaljevali in nadgradili z nadaljnjimi.

Teme o katerih bodo učiteljice in učitelje razpravljali, si izmenjali izkušnje ter primere dobre prakse bomo usmerili v podporo uporabe spletnih okolij, ki so učinkovita pri podajanju povratne informacije in preverjanju znanja. Več si lahko preberete v spletni učilnici.

Videokonferenčna srečanja so pripravile pedagoške svetovalke ZRSŠ za za matematiko.