Spletni koncerti glasbenih šol

Nekoliko drugačen december 2020 smo v organizaciji Zavoda RS za šolstvo, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Zveze slovenskih glasbenih šol ter Arnesa popestrili s ciklusom osmih spletnih koncertov slovenskih glasbenih šol, ki so potekali od 14. do 23. decembra 2020.

Predstavilo se je 250 učenk in učencev z 200 glasbenimi točkami iz Glasbene šole Ljubljana Moste – Polje, Glasbene šole Slovenske Konjice, Glasbene šole Rogaška Slatina, Glasbene šole Murska Sobota, Glasbene šola Karol Pahor Ptuj, Glasbene šole v samostanu sv. Petra in Pavla Ptuj, Glasbene šole Škofja Loka, zasebnega zavoda DO RE MI, Glasbene šole Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, Glasbene šole Vrhnika, Glasbene šole Radovljica, Glasbene šole Postojna, Glasbene šole Jesenice, Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur, Glasbene šole Slovenska Bistrica, Glasbene šole Zagorje ob Savi, Glasbenega centra E. Willems, Glasbene šole Kočevje in Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer ter Glasbene šole Brežice.

Posnetki vseh osmih koncertov so objavljeni na Arnesovem video portalu tukaj.

Ker glasba pomirja in poživlja, osrečuje in tolaži, nas odpira in povezuje, je osebno izpovedna in brez pretvarjanja, je ustvarjanje za lepši dan. In to potrebuje današnji svet, družba in človek kot posameznik: empatijo, sodelovanje, iskrenost. Zato je glasba človekova preobrazba … na boljše.

Upamo, da nam je z decembrskimi spletnimi koncerti učencev slovenskih glasbenih šol uspelo pričarati nekaj srčnega, nekaj lepega.

Srečno 2021!«