Skupna izhodišča in glavni poudarki priprave na tekmovanje učencev in dijakov s področja slovenščine za Cankarjevo priznanje 2023/2024

Spoštovane kolegice, cenjeni kolegi, mentorice in mentorji,

obveščamo vas, da je državna tekmovalna komisija za tekmovanje s področja slovenščine nedavno objavila Skupna izhodišča in glavne poudarke priprave na Tekmovanje učencev in dijakov s področja slovenščine za Cankarjevo priznanje 2023/2024, skupaj s Priporočili za branje knjig po skupinah – Tekmovanje za učence in dijake s področja slovenščine za Cankarjevo priznanje 2023/2024. Vsebino najdete na spletni strani ZRSŠ ter v spletnih učilnicah za Osnovne šole in Srednje šole.

Zavedamo se, da je priprava na to tekmovanje zahtevna, zato vam želimo izraziti podporo in zaželeti veliko uspeha pri pripravah. Verjamemo, da se boste zavzeto lotili dela in da bodo vaši učenci ter dijaki dosegli odlične rezultate.

V primeru kakršnih koli vprašanj ali potreb po dodatnih informacijah smo vam na voljo. Veselimo se vaših dosežkov in sodelovanja na tem pomembnem tekmovanju.

Koordinatorica tekmovanja in strokovna tajnica tekmovalne komisije s področja slovenščine za Cankarjevo priznanje za učence in dijake na Zavodu RS za šolstvo je Ljiljana Mićović Struger (), predsednik državne tekmovalne komisije je dr. Igor Saksida.

Lep pozdrav,

Zavod RS za šolstvo
Državna tekmovalna komisija za tekmovanje s področja slovenščine