Priporočila za #ŠIBanje: kaj brati, da diši po športu

V okviru nacionalnega medresorskega programa za spodbujanje branja med mladimi športniki in športnicami vam tokrat ponujamo v branje naslednji izbor del:

  • Will Gmehling: Poletje na bazenu
  • Philip Waechter: Toni ali kako do novih nogometnih čevljev?
  • Bodi pripravljen: skavtski priročnik za življenje v naravi

Natančnejši opis priporočil najdete tukaj, na povezavi pa so na voljo priporočila prejšnjih mesecev.

V okviru akcije #športajmoinberimo vsak mesec priporočamo v branje vsaj dve kakovostni leposlovni deli za otroke, mlade in odrasle.  Eno za starost do 15 let, drugo za starost od 15 do 99+.  Izbiramo med knjigami, ki jih radi berejo vsi, ki radi berejo, zlasti pa smo pozorni na knjige, ki so lahko zanimive tudi za tiste, ki imamo neizmerno radi šport. Pozorni smo tudi na to, kar so sporočili naši vrhunski športniki, da nam branje lahko pomaga na naši športni, akademski in osebni poti. Tudi in predvsem takrat, ko ne gre gladko in navzgor.


#ŠPORTAJMOINBERIMO je nacionalni medresorski program za spodbujanje branja mladih športnikov, katerega namen je povezati in podpreti mlade športnike na njihovi življenjski poti.  Vodi ga Mariborska knjižnica v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije – združenjem športnih zvez, Ministrstvom za kulturo, Ministrstvom za vzgojo in izobraževanje, Zavodom RS za šolstvo, Javno agencijo za knjigo
RS, Mestno knjižnico Ljubljana, Pionirsko – centrom za mladinsko književnost in knjižničarstvo, Združenjem splošnih knjižnic, revijo BUKLA ter projektoma Kulturni bazar in Nacionalni mesec skupnega branja. Fotografije naslovnic knjig so povzete s spletnih strani založb.


Prijetno branje vam želimo.