Oddaja Izodrom za učence 1. in 2. triade na TV Slovenija


V obdobju ukrepov ob razglasitvi epidemije koronavirusa v sodelovanju z RTV Slovenija na Zavodu RS za šolstvo sodelujemo z ustvarjalci oddaje »Izodrom« na TV Slovenija 1, v okviru katere bodo dnevno od 9.10 do 11.20  za učence 1. in 2. triade na TV SLO 1 na sporedu izobraževalne oddaje, povezane z učnim načrtom. V oddaji se bodo prepletale izobraževalne, informativne in razvedrilne vsebine. Poleg dopoldanskega termina med 9.10 in 11.20 na TV Slovenija 1, je dodatni termin na TV Slovenija 2, in sicer med 8.00 in 9.00 ter med 18.30 in 19.30.

Učiteljice in učitelji lahko učence usmerijo k spremljanju teh oddaj.

Poziv Sekcije za primarno pediatrijo.

–> Izobraževanje na daljavo na razredni stopnji v času zaprtja šol. V Sodelov@lnici razredni pouk tudi učitelji delijo svoje primere prakse v obliki gradiv, videoposnetkov. Vsebina se sproti nadgrajuje.

–> E-gradiva za izobraževanje na daljavo.

Da bi delo in vzgojno-izobraževalni procesi potekali s čim manj dolgoročnih posledic lahko starši, ki iščejo knjige za domače branje ter vire in gradiva za šolske obveznosti svojih otrok, objavljamo povezave do javno dostopnih spletnih vsebin in zbirk gradiv.

Na dLib-u lahko spremljate tudi publikacije ZRSŠ, med drugim tudi revije. Periodika je za slovenske učiteljice in učitelje zelo zanimiva in dosegljiva na povezavi: Publikacije Zavoda RS za šolstvo v podporo učiteljem in drugim strokovnim delavcem.

Digitalna knjižnica Slovenije  že vrsto let ponuja ogromno zbirko digitaliziranega in e-gradiva, v veliki meri je prosto dostopno: od  starih časopisov, knjig, razglednic, vedut in zemljevidov, pa do sodobnih strokovnih in znanstvenih člankov ter publikacij. Še posebej izpostavljajo učno gradivo Cankarjevo vesolje in bogate zbirke klasičnih slovenskih avtorjev.

Digitalna knjižnica Slovenije s svojimi vsebinami in dostopnostjo gradiv v digitalni obliki pomeni pomoč v času, ko so učitelji obremenjeni z mislimi, kako bi vsem svojim učencem in dijakom zagotovili gradiva, ki jih potrebujejo, starši pa s tem, kje bodo našli literaturo, da bodo svojim otrokom omogočili izpolnjevanje šolskih obveznosti tudi doma.

Vabljeni k uporabi Digitalne knjižnice Slovenije na  http://www.dlib.si/.