Obvestilo mentorjem tekmovalcev državnega tekmovanja s področja slovenščine za Cankarjevo priznanje 2021/2022

Obveščamo vas, da bo državna raven tekmovanja s področja slovenščine za Cankarjevo priznanje za osnovne in srednje šole zaradi epidemiološke situacije skladno s Pravilnikom o tekmovanju s področja slovenščine za Cankarjevo priznanje potekala v soboto, 12. 2. 2022, ob 10.00, spletno, na matičnih šolah. Tekmovalci, ki bodo na dan tekmovanja v karanteni, tekmujejo od doma.

  • Tekmovanje bo obsegalo pisanje razlagalnega spisa.
  • Pisanje bo trajalo 90 minut.
  • Ob 9.30 vsi tekmovalci in mentorji (nadzorni) vstopite na strežnik DMFA, preko katerega se prijavite  na ZOOM povezavo vaše Učilnice, ki bo dan pred tekmovanjem objavljena na DMFA.
  • Od 9.35–9.55  bo potekala prijava tekmovalcev in nadzornih.
  • Ob 10.00–11.30 pisanje naloge.
  • Po 11.30 oddaja naloge na strežnik.

Na dan tekmovanja v soboto, 12. 2. 2022, bo potekalo tudi vrednotenje, ki ga bo opravila ožja tekmovalna komisija, ki jo imenuje Državna tekmovalna komisija.

Vrednotenje bo potekalo v živo/spletno. Nalogo bosta ovrednotila 2 (dva) ocenjevalca.

Ugovori bodo možni preko DMFA strežnika.

Vsa podrobnejša navodila v zvezi s samo izvedbo boste prejeli preko DMFA strežnika od organizatorjev na lokacijah: Osrednja in jugozahodna Slovenija (Nina Bradić) in Severna in severovzhodna Slovenija (David Voh).

Želimo Vam uspešno tekmovanje.

Obvestilo mentorjem tekmovalcev državnega tekmovanja s področja slovenščine za Cankarjevo priznanje 2021/2022 (za tisk).