Nacionalni posvet o kulturno-umetnostni vzgoji na področju gledališča

Na drugem strokovnem posvetu o kulturno-umetnostni vzgoji (KUV) na področju gledališča se bomo posvetili vprašanju razvoja občinstva ter gledališkemu opismenjevanju otrok, mladine in strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju ter kulturi. V plenarnem delu vam bomo predstavili spletno platformo Zlata paličica in razmišljali o spodbujanju gledališke pismenosti – kako brati in razumeti gledališko predstavo. Spoznali bomo različne primere kreativnega partnerstva profesionalnih gledaliških ustanov in ustvarjalcev z vzgojno-izobraževalnimi zavodi in strokovnimi delavci v vzgoji in izobraževanju. Z interdisciplinarno skupino strokovnjakov bomo govorili o dejavnostih za razvoj aktivnega in kritičnega občinstva in vključevanju mladih kot aktivnega, kritičnega občinstva v kulturne dejavnosti. Del izobraževanja bo namenjen gledališkim delavnicam za dvig gledališke pismenosti.

Vabljeni strokovni delavci v vzgoji in izobraževanju ter kulturi, koordinatorji KUV, gledališki ustvarjalci, mentorji gledaliških skupin ter vsi, ki verjamete v gledališče in umetnost!

Vabilo in program.

Dogodek bo izveden v spletni obliki, prek aplikacije Zoom, v ponedeljek, 12., torek, 13. in v sredo, 14. aprila med 17.00 in 19.30. Udeležba je brezplačna!

Prijave so odprte od 15. 3. do 9. 4. 2021 na povezavi.

Udeleženci posveta bodo prejeli Zoom povezavo v ponedeljek, 12. aprila 2021.

Navodila ob prijavi:

Z enim e-naslovom se lahko oseba prijavi enkrat.

Kdor potrebuje potrdilo o udeležbi, se mora udeležiti skupno 8 ur posveta in mora tako izbrati vse plenarne dele in dve različni delavnici (eno delavnico v ponedeljek, 12. aprila in drugo v torek, 13. aprila).

Kdor ne potrebuje potrdila o udeležbi, se lahko prijavi na poljubno število dogodkov. Lahko tudi zgolj na posamezni dogodek.

Udeleženci, ki ne prihajajo iz ustanov (študentje, samozaposleni v kulturi …) naj namesto informacije o ustanovi zapišejo svoj status in nadaljujejo s svojimi podatki (naslov).

Možne so odjave.

Dodatne informacije na naslovu: .