Izid notnega gradiva Anastazijine violinske pravljice

Oznanjamo izid notne zbirke Anastazijine violinske pravljice, ki je namenjena učiteljem in učencem violine v glasbenih šolah.

Sestavljata jo dva zvezka, v prvem je 32 skladbic za violino s klavirskimi spremljavami, v drugem so violinski parti.

Avtorica Anastazija Juvan z osebnim pristopom motivira učence za igranje violine, skrbi za njihovo usvajanje tehnike igranja na violino ter jih usmerja  v spoznavanje zakonitosti glasbene teorije. Več skladb je posvetila prav določenim učencem; pozorna na zahtevnost del, je želela spodbuditi  razvoj izvajalskih spretnosti in koordinacije gibanja. Gre za didaktično  premišljeno delo, ki črpa iz vsakdanjega življenja – skladbice tudi prek hudomušnih naslovov navdušujejo učence k vadenju inštrumenta.

Klavirske spremljave skladbam je dodal Miran Juvan, profesor trobil na Glasbeni šoli Domžale in skladatelj, ki kot izjemen korepetitor spremlja tudi različne vokalne in inštrumentalne sestave.

Notna zbirka Anastazijine violinske pravljice je izjemno metodično in skladateljsko delo, ki je lahko zvest spremljevalec na glasbeni in  ustvarjalni poti mnogih generacij učencev violine.

Spletna knjigarna ZRSŠ: Anastazijine violinske pravljice – Notno gradivo