Čestitka dr. Kozmi Ahačiču

Republika Slovenija se vsako leto pokloni izjemnim raziskovalkam in raziskovalcem in tudi letos nanje ni pozabila. Le poklon je bil drugačen. V drugačnih razmerah, v času, za katerega upamo, da bo hitro minil, in nam nov znova omogočil pristni človeški stik.

Zoisove nagrade in priznanja so najvišja državna priznanja na področju znanosti in raziskovanja, ki jih podeljuje Odbor Republike Slovenije za podelitev nagrad in priznanj za izjemne dosežke v znanstveno-raziskovalni in razvojni dejavnosti.

Letos je bilo podeljenih šest Zoisovih nagrad, pet Zoisovih priznanj, dve Puhovi nagradi, Puhovo priznanje  in priznanje Ambasador znanosti.

Med prejemniki Zoisove nagrade za vrhunske dosežke je bil tudi izr. prof. dr. Kozma Ahačič. Nagrado je prejel »za vrhunske dosežke pri raziskovanju slovenske jezikovne preteklosti in sedanjosti ter inovativne predstavitve znanstvenih dosežkov različnim uporabnikom.«

Dr. Kozmi Ahačiču, tudi članu Predmetne razvojne skupine za slovenščino na Zavodu RS za šolstvo in soavtorju Učnega načrta za slovenščino, iskreno čestitamo.