22. Frankofonski dan

Spoštovane profesorice in profesorji  francoščine, spoštovane ravnateljice in ravnatelji,

vljudno vas vabimo k sodelovanju na 22. Frankofonskem dnevu, ki bo potekal v torek, 24. marca 2020, v Modri dvorani Kongresnega centra Celje (Dečkova cesta 1, Celje). Tema 22. Frankofonskega dne je Frankofonija.

Francoščina je peti najbolj govorjeni jezik na svetu, njenih govorcev pa je več zunaj Francije kot v njej. Znanje francoskega jezika odpira vrata za delo v mednarodnih organizacijah, diplomaciji in poslovnem svetu. Mednarodna strategija Francije na področju francoščine in večjezičnosti, ki jo izvaja s podporo Mednarodne organizacije za Frankofonijo in drugimi partnerji, zajema vsebinska področja učenja, komunikacije in ustvarjanja v francoskem jeziku.

S pomočjo literature, kina, gledališča in vizualnih umetnosti posodabljamo in bogatimo naš pogled na svet. Pomembno je, da ta področja spremljamo, podpremo in predstavimo širši publiki.

Vabimo vas, da v okviru razpisane teme skupaj z dijaki in učenci raziščete in doživite bogastvo frankofonskega sveta v Evropi, Afriki, Severni Ameriki, na Karibih, Bližnjem vzhodu in v Aziji-Pacifiku. Sodelujete lahko z literarnimi, glasbenimi, gledališkimi in video prispevki. Izbiro države, ki vas nagovarja k ustvarjanju, vnesite v dokument v spletni učilnici. Posamezen prispevek naj ne presega 10 minut.

Na ogled prireditve lahko povabite tudi svoje goste. Predvideno število zabeležite v prijavnici.

Prireditev organizira Zavod Republike Slovenije za šolstvo v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Francoskim inštitutom v Sloveniji.

Dodatne informacije so na voljo preko e-naslova mag. Alenke Paternoster.

–>Vabilo