Vabilo k ogledu naravoslovne razstave “V vrtincu sprememb”

V Cankarjevem domu v Ljubljani bo v sodelovanju s Prirodoslovnim muzejem Slovenije od 13. decembra 2022 do 5. novembra 2023 na ogled velika naravoslovna razstava, katere vsebina in koncept sta tesno povezana z osnovnošolskimi in srednješolskimi naravoslovnimi programi. Razstava bo obiskovalce popeljala skozi evolucijo Zemlje, vse od njenega nastanka pred 4,6 milijardami let in poznejšega življenja na njej ter prikazala skrito, nenavadno, presenetljivo, človeškim očem pogosto nevidno življenje in dogajanje v naravi.

Od blizu in interaktivno bo mogoče spoznati evolucijo od nastanka planetov do življenja na Zemlji kot tudi posamezna značilna naravna okolja v Sloveniji (gore, morje, kraški svet …) z živalskimi in rastlinskimi vrstami.

Velik poudarek razstave bo na izobraževalnem programu za osnovnošolce, dijake in tudi odrasle obiskovalce. Program za šole bo izdelan zelo podrobno in bo vključeval redno učno snov. Vodenja in delavnice bodo vključevali tudi zunanji prostor pred Cankarjevim domom, Parkom Sveta Evrope.

Več informacij.