Dodatno obvestilo o izvedbi državnega tekmovanja iz znanja zgodovine 2020/2021


Spoštovani mentorji.

Na podlagi izkušenj tekom poskusne izvedbe državnega tekmovanja iz znanja zgodovine bi vas želeli še enkrat opozoriti, da z učenci še enkrat podrobno preberete vsa navodila, ki ste jih prejeli 10. 5. 2021.

Ob 13.45 se bodo tekmovalci prijavili na DMFA strežnik (https://www.dmfa.si/rezultati/default.aspx) s svojim uporabniškim imenom in geslom, ki so ga uporabili na poskusni izvedbi državnega tekmovanja.

Učenci, ki se niso mogli udeležiti ponedeljkove poskusne izvedbe, se naj prijavijo z uporabniškim imenom in geslom s šolskega tekmovanja. Ob vpisu bodo ti učenci dobili novo uporabniško ime in geslo za državno tekmovanje.

Po prijavi v DMFA strežnik jih bo čakala povezava na ZOOM srečanje, v katerega se naj OBVEZNO vključijo pred reševanjem tekmovalne pole. Ob vpisu v ZOOM naj učenci preverijo, ali imajo pravilno zapisano ime in priimek. V primeru, da ne, si ga morajo spremeniti (v zgornjem desnem kotu svojega okvirčka imajo možnost Rename).

Tekmovalci morajo imeti za udeležbo delujoč računalnik s tipkovnico, zvočnik, slušalke, premično kamero in mikrofon ter dobro delujočo spletno povezavo. Za lažje reševanje nalog priporočamo uporabo računalniške miške, v izogib motečih zunanjih zvokov (npr. v primeru reševanja v eni učilnici z več tekmovalci) pa tudi slušalke (lahko navadne za mobilni telefon). Če posamezni tekmovalec teh pogojev doma nima, prosimo matične šole, da tem tekmovalcem omogočijo tekmovanje v šolskih prostorih in jim pogoje tudi zagotovijo. Tudi sicer priporočamo, če je le mogoče, da tekmovalci tekmujejo v šolskih prostorih, od doma pa v primeru, ko iz objektivnih razlogov to ni možno (npr. zaradi karantene).

Tekmovalkam in tekmovalcem želimo veliko uspeha na tem tekmovanju in vas lepo pozdravljamo.