Dodatna navodila mentorjem tekmovalcev državnega tekmovanja iz slovenščine za Cankarjevo priznanje 2020/2021


Na podlagi izkušenj tekom poskusne/testne izvedbe državnega tekmovanja iz znanja slovenščine vas prosimo, da s tekmovalci še enkrat podrobno preberete vsa predhodna navodila pred sobotno izvedbo državnega tekmovanja in dodatno navodilo mentorjem tekmovalcev državnega tekmovanja iz slovenščine za Cankarjevo priznanje 2020/2021.

Tekmovalci, ki se niso mogli udeležiti torkove poskusne/testne izvedbe, se naj prijavijo z uporabniškim imenom in geslom s šolskega tekmovanja https://www.dmfa.si/rezultati/default.aspx. Ob vpisu bodo ti tekmovalci dobili novo uporabniško ime in geslo za državno tekmovanje.

Po prijavi na DMFA strežnik jih bo čakala povezava na Zoom srečanje, v katerega se naj obvezno vključijo pred reševanjem tekmovalne pole. Ob vpisu v Zoom naj učenci preverijo, ali imajo pravilno zapisano ime in priimek. V primeru, da ne, si ga morajo spremeniti (z desnim klikom na miški, se jim odpre okno, kjer imajo možnost Rename, s katero lahko spremenijo ime in priimek).

Za oddajo svoje naloge na strežnik tekmovalci potrebujejo aplikacijo, s katero lahko oddajo svojo nalogo v pdf dokumentu. (Glej obvestilo.)

Tekmovalci lahko tekmujejo od doma ali iz šole pod enakimi pogoji. Šolske tekmovalne komisije na matičnih šolah prosimo, da tekmovalcem, ki vseh pogojev doma nimajo, omogočijo tekmovanje v šolskih prostorih in jim pogoje tudi zagotovijo kot vsem ostalim.

V primeru težav z DMFA strežnikom pišite na e-naslov .

Tekmovalkam in tekmovalcem želimo veliko uspeha na tem tekmovanju.