Dobitniki zlatih in srebrnih priznanj na tekmovanju osnovnošolcev in srednješolcev s področja geografije 2021/2022


Objavili smo uradne rezultate državne ravni tekmovanja s področja geografije. Iskrene čestitke vsem dobitnikom zlatih in srebrnih priznanj.

  • V skupini Osnovna šola B (6. in 7. razred) je bilo podeljenih 26 zlatih (meja pri 30 točkah) in 13 srebrnih (meja pri 27 točkah) priznanj.
  • V skupini Osnovna šola A (8. in 9. razred) je bilo podeljenih 65 zlatih (meja pri 29 točkah) in 29 srebrnih (meja pri 24 točkah) priznanj.
  • V skupini Srednja šola A je bilo podeljenih 26 zlatih (meja pri 33 točkah) in 7 srebrnih (meja pri 30 točkah) priznanj.
  • V skupini Srednja šola B je bilo podeljenih 6 zlatih (meja pri 27 točkah) in 3 srebrna (meja pri 18 točkah) priznanja.

Znani so tudi tekmovalci, ki so se uvrstili na mednarodno geografsko olimpijado. Štirje najboljši srednješolci se bodo tudi letos z vrstniki pomerili spletno – organizatorji v Franciji so namreč sporočili, da bo tekmovanje potekalo preko spleta. Mentorji omenjenih tekmovalcev bodo prejeli posebno elektronsko sporočilo.

Ob tej priložnosti se iskreno zahvaljujem vsem vam, ki ste sodelovali pri organizaciji in izvedbi letošnjega tekmovanja, ter vsem tekmovalcem za udeležbo in izkazano znanje. Zahvalo namenjam tudi vsem nadzornikom in ocenjevalcem za korektno opravljeno delo ter vsem mentorjem, ki ste tekmovalce spremljali in jih podpirali vse do zadnje stopnje tekmovanja.

Za prihodnje leto vsi upamo, da bodo zdravstvene razmere dopuščale izvedbe tekmovanj v živo. Želimo si, da bi na takšen način lahko izvedli tudi terenski del na državni ravni.

Borut Stojilković, koordinator tekmovanja