Učenje matematike, računalništva in naravoslovja z Minecraftom


Ste učitelj matematike, geografije, fizike, računalništva ali katerega koli drugega predmeta in bi se radi naučili vključevati MinecraftEdu v pouk?

MinecraftEdu je igra, ki je prilagojena za poučevanje in učenje v šolah. Vsebuje posebna orodja za učitelje, s katerimi lahko spremljate učence pri reševanju problemov v igri MinecraftEdu. Učenci se lahko samostojno učijo s pomočjo že vgrajenih interaktivnih nalog, vi pa jim dodatno pripravite avtentične naloge, v katerih bodo morali uporabiti kreativnost in domišljijo, sodelovati z vrstniki ter povezovati znanja z različnih področij z nečim, kar jih zanima in v čemer uživajo.

Vabljeni na 24 urni seminar, kjer boste spoznali tri načine igre v Minecraftu, se naučili izbrati različne nastavitve, uporabljati inventarij, bloke in pomoč. Znali boste shraniti Minecraft svet na ključek in ga prenesti na drug računalnik. Naučili se boste zbirati dokaze o učenju s pomočjo kamere, portfolia in “book&quill”. Znali boste postavljati NPC-je in table ter sloveniti obstoječe svetove z nalogami. Pričeli boste razvijati računalniško mišljenje tako, da se boste učili programirati agenta in z njim graditi objekte. Spoznali boste ogromno zbirko primerov dejavnosti za različne predmete in se naučili ustvariti svoje. Znali boste uporabiti temeljne koncepte programiranja in pripravljati ter reševati avtentične probleme.

Seminar bomo izvedli v živo in na daljavo ob naslednjih terminih:

  • sreda, 15. 2. 2023, 16–19.15 (4 ure) na daljavo
  • četrtek, 23. 2. 2023, od 14–19 (6 ur) v živo
  • torek, 28. 2. 2023, od 16–19.15 (4 ure) na daljavo
  • četrtek, 9. 3. 2023, od 16–19.15 (4 ure) na daljavo
  • torek, 14. 3. 2023, od 14–19 (6 ur) v živo

Srečanja v živo bomo izvedli na šoli, ki bo približno v sredini krajev, od koder prihajajo prijavljeni udeleženci. Lokacijo bomo sporočili naknadno.

Prijavite se v Katisu. Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo.

Dodatne informacije:  ali po telefonu 02 320 80 63