Okrogla miza “Ali je krepitev avtonomije otroka nujna za razvoj integritetnega posameznika?”


Okrogla miza “Ali je krepitev avtonomije otroka nujna za razvoj integritetnega posameznika?“, bo potekala v četrtek, 8. decembra 2022, ob 13. uri v Kongresnem centru Brdo (dvorana Splendens), Predoslje 39, Kranj.

Udeležence okrogle mize bosta uvodoma nagovorila:

  • dr. Vinko Logaj, direktor Zavoda RS za šolstvo in
  • dr. Robert Šumi, predsednik Komisije za preprečevanje korupcije.

Pri vključevanju aktivnosti za krepitev integritete otrok v obstoječe osnovnošolske izobraževalne programe se srečujemo s številnimi (prijetnimi) izzivi. Pilotni projekt Krepitev integritete učencev v osnovnih šolah poteka v okviru širšega projekta Integriteta: skupni cilj generacij že drugo leto. V pilotni projekt je letos vključenih 17 šol z učnimi timi in en vrtec, ki pilotno oblikujejo različne aktivnosti za krepitev integritete otrok. Pri tem prihaja do različnih spoznanj. Kaj je posebej pomemben in pogosto spregledan vidik pri načrtovanju in izvajanju takih aktivnosti, pa bodo na okrogli mizi odgovorili gostje:

  • Monika Erjavec Bizjak, vodjo projekta »Dobro sem« Zveze prijateljev mladine Moste Polje,
  • dr. Polona Gradišek, Pedagoška fakulteta in
  • mag. Renata Zupanc Grom in mag. Klavdija Šipuš, Zavod Republike Slovenije za šolstvo.

Okroglo mizo bo vodila Barbara Fürst, pomočnica vodje Službe za preventivo na Komisiji. Po koncu razprave ob 14.30 bo priložnost tudi za vprašanja in komentarje.

Prijavo oddate na tej spletni povezavi. Posvet bo sočasno dostopen tudi po spletni aplikaciji Vimeo na spletni strani Komisije za preprečevanje korupcije, za kar pa predhodne najave ne potrebujete.

Dodatne informacije: oziroma Iva Gruden (040 252 405) in Anja Kampuš (070 415 086).