Kulturni bazar v regiji 2023


Spoštovane strokovne delavke, spoštovani strokovni delavci v vzgoji in izobraževanju, kulturi in na drugih področjih, spoštovane študentke in študenti,

organizatorji Kulturnega bazarja v regiji so Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, Zavod RS za šolstvo in Mestna občina Koper, izvršni producent dogodka je Gledališče Koper in koprocudent Cankarjev dom Ljubljana.

Pridružite se nam na Kulturnem bazarju v regiji 2023 in spoznajte možnosti za povezovanje v regijsko mrežo kulturno-umetnostne vzgoje.


11. oktober – Strokovni posvet Kulturno – umetnostna vzgoja in razvoj občinstva

V okviru Kulturnega bazarja v regiji bo v sredo, 11. oktobra, med 14:00 in 18:30 v Gledališču Koper potekal spremljevalni program, ožji mednarodno obarvan strokovni posvet Kulturno – umetnostna vzgoja in razvoj občinstva.

Vabilo_strokovni posvet_KUV in razvoj občinstva_Koper_11_oktober

PosvetKUV in razvoj občinstva_Koper_KBvR2023


12. oktober 2023Strokovno usposabljanje v Gledališču Koper

V četrtek, 12. oktobra 2023 med 8.30 in 20. uro, bo v Gledališču Koper potekal četrto nacionalno medresorsko strokovno usposabljanje Kulturni bazar v regiji.

Celodnevno strokovno usposabljanje Kulturni bazar v regiji 2023 vključuje več kot trideset dogodkov z vseh področij kulturno-umetnostne vzgoje. V Gledališču Koper in drugih kulturnih ustanovah v mestu bodo svojo bogato ponudbo kulturno-vzgojnih programov, projektov, dejavnosti in vsebin predstavile tako kulturne ustanove iz širše primorske regije, kot tudi iz vse Slovenije. Program je zasnovan tako, da ga lahko oblikujete po svojih potrebah in željah.

Namen usposabljanja v regiji je zagotavljanje večje dostopnosti kakovostnih programov na področju kulturno-umetnostne vzgoje v širši primorski regiji in predstavitev vsebin s poudarkom na partnerskem povezovanju in sodelovanju različnih organizacij na posameznih ravneh družbe: na nacionalni, regionalni in lokalni ravni, na ravni vrtcev, šol in kulturnih ustanov, med strokovnimi delavci v vzgoji in izobraževanju, med umetniki oziroma delavci kulturnih ustanov ter med vzgojno-izobraževalnimi zavodi in družinami. S tem pristopom želimo ustvariti čvrsto mrežo strokovnih partnerjev z namenom strateškega izvajanja kakovostne kulturno-umetnostne vzgoje tudi na regijski ravni.

Prijava in program na povezavi.