Internetne prevare in neresnice – spletni pogovorni dogodek za učitelje in druge šolske delavce


Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v sklopu Fakultete za družbene vede, skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport pred dnevom varne rabe interneta, ki bo letos 8. februarja, pripravlja 60-minutni spletni pogovorni dogodek na temo spletnih prevar in spletnih dezinformacij, ki so jim izpostavljeni učitelji in šolski delavci.

V času COVID-19 epidemije se vsi srečujemo z različnimi izzivi, ki so povezani s povečano uporabo sodobne tehnologije. Eno izmed perečih področij, ki jih želimo osvetliti, so spletne prevare, neresnice in polresnice, s katerimi se srečujemo pri uporabi interneta. Sodelujoči bodo spregovorili o najpogostejših prevarah, s katerimi se srečujejo učitelji in drugi šolski delavci, ter o prepoznavanju spletnih dezinformacij na spletu in kredibilnih virov, o čemer bosta govorila strokovnjaka s Si-CERTa in Safe.si. Predvidoma bomo predstavili tudi primer dobre prakse poučevanja o spletnih dezinformacijah v učilnici.

Dogodek bo potekal 1. februarja 2022, od 14. do 15. ure preko spleta (YouTube). V uvodu bo udeležence pozdravila ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Simona Kustec.

Udeleženci lahko ob prijavi oddajo vprašanja v povezavi z obravnavano temo in sodelujoči bodo na izbrana vprašanja odgovorili. Za udeležbo na konferenci so potrebne predhodne prijave na: https://izobrazevanja.safe.si/webinarSID

Vabljeni!