Brezplačne kulturne prireditve v petek, 3. decembra

Bliža se že tradicionalni dan odprtih vrat v slovenski kulturi, ko številne kulturne ustanove po vsej Sloveniji povabijo obiskovalce na brezplačne kulturno-umetniške dogodke.

Kljub zaostrenim zdravstvenim razmeram bodo tudi letos, v petek, 3. decembra, na rojstni dan pesnika Franceta Prešerna kulturne ustanove odprle svoja vrata in obiskovalce vseh starostnih skupin povabile na brezplačne oglede razstav, vodstva, delavnice, predstave, projekcije filmov, koncerte …

Na spletni strani Ta veseli dan kulture lahko že sedaj najdete nabor kulturnih dogodkov po vsej Sloveniji, ki se bo v naslednjih dneh še dopolnjevali. V iskalniku najdete pregled dogodkov glede na regijo, starostno skupino, zvrst in druge karakteristike.

Bogat program ponuja številne kulturne dogodke in dejavnosti, primerne tudi za organizirane skupine iz vzgojno-izobraževalnih zavodov. Dogodki pa so primerni tudi za obiske otrok in mladih v njihovem prostem času, zato prosimo, da jih v vrtcih in šolah spodbudite tudi k samostojnim obiskom oziroma obiskom z družinami.

Vljudno vabljeni na kulturno-umetniško raziskovanje!