Kulturni bazar 2024

Spoštovane strokovne delavke, spoštovani strokovni delavci v vzgoji in izobraževanju, kulturi in na drugih področjih, spoštovane študentke in študenti,

vabimo vas, da se nam pridružite v sredo, 20. marca 2024, med 8. in 19. uro v Cankarjevem domu v Ljubljani na nacionalnem medresorskem strokovnem usposabljanju Kulturni bazar 2024.

Šestnajsti Kulturni bazar pripravlja Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje in Zavod RS za šolstvo v sodelovanju s Centrom RS za poklicno izobraževanje, Andragoškim centrom Slovenije, Ministrstvom za zdravje, Ministrstvom za naravne vire in prostor ter CMEPIUS-om pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za UNESCO. Izvršni producent prireditve je Cankarjev dom v Ljubljani. Medijski partner dogodka je 3. program Radia Slovenija – program Ars.

Program največjega strokovnega usposabljanja na področju kulturno-umetnostne vzgoje Kulturni bazar 2024 vključuje več kot štirideset dogodkov: predstave, filmske projekcije, predstavitve, predavanja, okrogle mize, delavnice in vodenja po razstavi, ki jih namenjamo strokovnim delavkam in delavcem ter študentkam in študentom z različnih področij (vzgoje in izobraževanja, kulture, zdravstva, sociale, okolja in prostora …). 

Osrednja tema bo Bivanje v sožitju – kultura in umetnost za varen in spodbuden svet. Skozi program bomo poudarili pomembno vlogo kulture in umetnosti pri ustvarjanju varne, spodbudne in vključujoče skupnosti, s poudarkom na vzgojno-izobraževalnem okolju. Predstavili bomo kulturno-umetnostne vsebine vseh področij umetnosti, ki naslavljajo bivanje v sožitju, hkrati pa bomo z različnimi kulturno-umetnostnimi dejavnostmi izpostavili primere dobrih praks različnih ustvarjalnih partnerstev na nacionalni in lokalni ravni. Tema odpira prostor za vzpostavljanje novih odnosov in vezi, in sicer tako med ljudmi kot tudi med različnimi področji našega bivanja (zdravje, okolje in prostor…).

Udeležba je brezplačna.
 
Zaradi učinkovitejše organizacije, pa tudi zaradi omejitev udeležbe na posameznih dogodkih, prijavo posredujte čim prej, najpozneje do 13. marca 2024. Izpolnjena in poslana e-prijava je vaša vstopnica na izbrane dogodke, hkrati pa vam omogoča pridobitev potrdila o udeležbi na strokovnem usposabljanju.
 
Pridružite se nam na Kulturnem bazarju 2024 in spoznajte, kakšen pomen ima kakovostna kulturno-umetnostna vzgoja pri ustvarjanju varne, spodbudne in vključujoče skupnosti!


VABILO

PROGRAM