POVEZOVANJE MED JEZIKI - 2015


Nagrajenci Evropskega dneva jezikov 2015

Učitelje in vzgojitelje vabimo, da sodelujete v pedagoškem forumu, posvečenem evropskemu dnevu jezikov. Letošnji poudarek je na povezovanju med jeziki.

slika Opišite dejavnosti, ki pri otrocih, učencih oz. dijakih spodbujajo učenje več jezikov, ozaveščajo o bogastvu jezikovne pestrosti in medkulturnem dialogu. V teh dejavnostih naj bodo v ospredju jeziki, ki jih govorijo vaši učenci doma, v šoli, s prijatelji, starimi starši, ter jezikom, ki se jih učijo v šoli ali jezikom, ki so prisotni v bližnjem in širšem okolju.

Opišite katerokoli na jezik oz. jezike osredinjeno učno situacijo (dejavnost ali dogodek, npr. uro pouka, projektni dan, celoletno obšolsko dejavnost …) , ki je po vaši presoji posebej dobro uspela.

Svojo pedagoško izkušnjo vpišite v posebni obrazec.

Forum bo odprt od ponedeljka, 14. septembra 2015, do ponedeljka, 9. novembra 2015.

Komisija bo najkasneje do konca novembra 2015 izbrala 10 pedagoških izkušenj, ki bodo po njeni oceni najbolj izvirne in prenosljive v druga šolska okolja in situacije. Avtorji izbranih primerov odlične šolske prakse bodo dobili pisna priznanja, povabljeni pa bodo tudi kot posebni gostje na osrednjo nacionalno prireditev ob evropskem dnevu jezikov v naslednjem letu.