Bralna pismenost v Sloveniji in Evropi

 

Povzetki s posveta

Vabimo vas na nacionalno konferenco Bralna pismenost v Sloveniji in Evropi, ki bo 25. in 26. oktobra 2011 v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju.

Konferenca je namenjena učiteljem in drugim strokovnim delavcem šol, vrtcev in vzgojno-izobraževalnih zavodov, izobraževalcem učiteljev, pedagoškim svetovalcem in raziskovalcem v vzgoji in izobraževanju.

NAMEN:

  • identificirati trenutno stanje in trende na področju bralne pismenosti v Sloveniji in Evropi ter se seznaniti z dejavniki, ki nanjo učinkujejo;
  • predstaviti primere dejavnosti, ki lahko vplivajo na dvig ravni bralne pismenosti;
  • opredeliti temeljne sestavine nacionalne strategije za izboljševanje in spremljanje ravni bralne pismenosti;
  • opredeliti potrebne ukrepe na ravni države, regij, šol in predmetov oz. predmetnih področij.

PROGRAM
Konferenca, ki bo potekala v obliki plenarnih predavanj, predstavitev v tematskih skupinah in delavnicah, bo povezala praktike in raziskovalce s področja vzgoje in izobraževanja, ki delujejo na področju razvoja jezika in bralne pismenosti.

PRIJAVA
Kotizacije za udeležbo ni. Na konferenco se lahko prijavite preko te spletne strani, do 15. septembra 2011 oziroma do zapolnitve razpoložljivih mest. Če želite sodelovati kot aktivni udeleženci in v tematskih skupinah predstaviti primere učinkovitih praks, vas naprošamo, da do 15. 9. 2011 na tej spletni strani (povzetki predavanj) objavite naslov prispevka, ključne besede in kratek povzetek.

Uradno vabilo

Na dan konference bo preko sistema VOX (Arnes) omogočen ogled predavanj v živo preko spletne povezave: https://vox.arnes.si/gimnm_si-bralna/