domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek

Zakon o osnovni šoli skozi pogovor

Ljubljana, 15.06.2017

V sredo, 14. junija 2017, je na temo novele Zakona o osnovni šoli direktor ZRSŠ, dr. Vinko Logaj, sodeloval v oddaji Studio ob 17-ih na Prvem programu Radia Slovenija.  V oddaji so bili gostje še dr. Andreja Barle Lakota, državna sekretarka na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, ravnatelj Osnovne šole Prule, Dušan Merc, predsednik Združenja ravnateljic in ravnateljev osnovnega in glasbenega šolstva Slovenije in ravnatelj Osnovne šole Janka Modra, Dol pri Ljubljani, Gregor Pečan in Anton Meden z Zveze aktivov svetov staršev Slovenije, ki je predstavil »skrbi« staršev glede predlaganih sprememb. V oddaji so sogovorniki predstavili svoje poglede na novosti, zajete v noveli zakona, ki bodo po javni razpravi v praksi zaživele jeseni prihodnje leto.

Novela zakona med drugim predvideva obvezen tuji jezik v prvem razredu, dva tuja jezika od sedmega razreda naprej, več ur športne vzgoje ter novo organiziranost podaljšanega bivanja in spremembe na področju nacionalnega preverjanja znanja.

Dr. Logaj je poudaril, da hitre spremembe v šolskem sistemu niso vedno dobre in ne dajejo odličnih rezultatov, zato jih je potrebno dobro premisliti, saj je bilo programu osnovne šole z leti dodanih veliko vsebin oziroma predmetov.

 

Posnetek pogovora:

Zakon o osnovnem šolstvu

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter