domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek

Zaključna konferenca uživajmo v zdravju

Ljubljana, 15.12.2016

Vinko Logaj, direktor ZRSŠ, in Maja Makovec Brenčič, ministrica izobraževanje, znanost in šport, sta odprla zaključno konferenco »Uživajmo v zdravju«. Poudarila sta družbeni pomen zdrave prehrane in gibanja za telesni, duševni razvoj mladih.

Projekt, ki sta ga podprli tudi Norveška in EU, je vodila Irena Simčič, pedagoška svetovalka za gospodinjstvo in šolsko prehrano. V uvodu je povzela ključne rezultate, katerih rezultat je tudi spletno okolje, kjer so na voljo različne rešitve in gradiva, ki ozaveščajo za zdravo življenje.

O lokalnih preventivnih timih za boljše zdravje otrok in mladostnikov so spregovorili predstavniki Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Pedagoške fakultete v Ljubljani in Fakultete za zdravstvene vede v Mariboru. Inovativne modele v vzgojno-izobraževalnih zavodih, ki temeljijo na dejavnostih s področja prehrane in gibanja, ter inovativne modele za zdravstvene domove, ki temeljijo na družinski obravnavi debelosti otrok in mladostnikov, delavnici za hujšanje odraslih in informacijski podpori hujšanja odraslih, so predstavili Fakulteta za zdravstvo Jesenice, Pedagoška fakulteta Ljubljani, Fakulteta za šport Ljubljana, Zdravstveni dom Ljubljana, Nacionalni inštitut za javno zdravje in Institut Jožef Stefan.

Popoldne je sedem šol z besedo in krajšimi filmi prikazalo primere bogate dejavnosti v šolah in vrtcih. Okrogla miza, v kateri je sodelovalo deset strokovnjakov in jo je vodila novinarka Vida Petrovčič, je nanizala predloge in zamisli za nadaljnje razvijanje projektnih ciljev v praksi in življenju.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter