domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek

Zaključna konferenca MERIA

Ljubljana, 28.05.2019

Zaključna konferenca MERIA (Matematično izobraževanje – pomembno, zanimivo in uporabno) je potekala na Oddelku za matematiko na Filozofski fakulteti v Zagrebu, 27. in 28. maja 2019.

Konference so se udeležili strokovnjaki iz 11 institucij štirih državah (Faculty of Science University of Zagreb, Hrvaška – koordinator projekta, Faculty of Electrical Engineering and Computing (University of Zagreb), Hrvaška, Faculty of Organization and Informatics (University of Zagreb), Hrvaška, Croatian Mathematical Society, Hrvaška, Gymnasium, Hrvaška, University of Copenhagen, Danska, Vordingborg Gymnasium, Danska, Matematiklærerforeningen, Danska, Utrecht University, Nizozemska, Univerza v Ljubljani, Slovenija, Zavod Republike Slovenije za šolstvo) sodelujoči učitelji in ostala zainteresirana javnost.

Zaključno konferenco je s plenarnim predavanjem odprla hrvaška ministrica za znanost in izobraževanje prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

V nadaljevanju plenarnega dela so bili predstavljeni rezultate projekta, katerega glavni namen je bil s poučevanjem, ki temelji na preiskovanju, v srednjih šolah dvigniti kakovost in povečati pomembnost matematike  ter podpirati profesionalni razvoj učiteljev po vsej Evropi.  

V ponedeljek popoldne in torek zjutraj so potekale delavnice za učitelje iz Danske, Nizozemske, Slovenije in Hrvaške.

Konference se je udeležila zelo številna zasedba učiteljev in svetovalk ZRSŠ.

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter