domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek

V preiskovanje usmerjen pouk matematike

Ljubljana, 22.01.2019

Ali ste vedeli, da je učenje s preiskovanjem eden od izpostavljenih pedagoških pristopov v Evropi? Člani projektne skupine MERIA (Matematično izobraževanje – pomembno, zanimivo in uporabno) so za učitelje matematike v slovenskih srednjih šolah pripravili 24-urno izobraževanje V preiskovanje usmerjen pouk matematike (MERIA delavnica) bo 4. in 5. februarja 2019 ter 12. aprila 2019, v Kongresnem centru Rimske Terme v Rimskih Toplicah.

Z izobraževanjem želijo spodbujati poučevanje matematike s preiskovanjem, dvigniti kakovost poučevanja matematike, uporabljati inovativne scenarije, ki so jih razvili v projektu MERIA, podpirati profesionalni razvoj učiteljev, podpirati učitelje pri uporabi novih metod poučevanja, spodbujati pozitiven odnos do matematike, prikazati matematiko kot pomembno in koristno.

Izobraževanje bodo izvedle svetovalke Zavoda RS za šolstvo v sodelovanju z ostalimi slovenskimi partnerji projekta MERIA: s profesorji iz Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani in z učitelji iz sodelujočih srednjih šol (Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, Gimnazija Jesenice, Ekonomska šola Novo mesto).

Prijave do zapolnitve mest (40 udeležencev) oziroma najpozneje do 25. januarja 2019.

Prijavni obrazec

Kotizacije ni.

Vabilo s programom

Spletna stran projekta MERIA

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter