domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek

Ustavimo spletno nasilje nad ženskami in dekleti

Ljubljana, 15.04.2019

V okviru projekta OdKlikni! Ustavimo Spletno nasilje nad ženskami in dekleti objavljamo informacijo o brezplačnem izobraževanju za učitelje, učiteljice, ravnateljice, ravnatelje, šolske svetovalne delavke in delavce, socialne delavce in delavke ter predstavnice in predstavnike nevladnih organizacij, ki se ukvarjajo z mladimi.

Cilj izobraževanja je povečanje občutljivosti in krepitev znanja za uspešno preprečevanje in zaščito pred spletnim nasiljem in nadlegovanjem deklet in žensk ter predstavitev praktičnih aktivnosti za delo z mladimi.

Na izobraževanju se boste seznanili z najpogostejšimi oblikami spletnega nasilja nad ženskami in dekleti skozi prizmo stereotipov in seksizma, prisotnih v naši družbi. Prav tako bodo predstavljeni rezultate najnovejše raziskave OdKlikni! o spletnem nasilju, ki jo je spomladi 2018 med več kot 5000 slovenskimi učenkami in učenci ter dijaki in dijakinjami izvedla Fakulteta za družbene vede.

Poglobili se boste tudi v psihološke vidike spletnega nasilja proti dekletom z namenom prepoznavanja in razumevanja pojava in nato uspešne obravnave tovrstnih primerov v šolskem okolju, mladinskih centrih in centrih za socialno delo. Posvetili se boste tudi pravnim vidikom spletnega nasilja proti ženskam in dekletom. Zelo pomemben del izobraževanja pa bo predstavitev vsebin OdKlikni! delavnic, ki so bile v tekočem šolskem letu izvedene za učenke, učence, dijakinje in dijake osnovnih in srednjih šol. Program izobraževalnih dogodkov v Mariboru in Ljubljani.

Izobraževalni dogodek bo potekal v dveh terminih na različnih lokacijah, in sicer:

  • Maribor: sreda, 8. 5. 2019, v hotelu Mercure Maribor City Center. Na dogodek se lahko prijavite do 26. 4. 2019 s klikom na povezavo. 
  • Ljubljana: torek, 14. 5. 2019, v M Hotelu. Na dogodek se lahko prijavite do 3. 5. 2019  s klikom na povezavo. 

Število udeležencev je omejeno, zato organizatorji priporočajo, da si čim prej zagotovite mesto na dogodku. Po uspešni prijavi bote prejeli potrditev s podrobnejšimi informacijami. Za dodatne informacije vam je na elektronskem naslovu na voljo Ajda Petek. 

Dogodek pripravljajo Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani v okviru projekta OdKlikni! Ustavimo spletno nasilje nad ženskami in dekleti, ki ga koordinira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v sodelovanju s Centrom za izobraževanje v pravosodju in Policijo.

 

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter