domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek

Septembrski eNovičnik

Ljubljana, 01.09.2017

Zavod RS za šolstvo tako kot vrtci in šole septembra ponudi največ novosti. Najhitreje se do njih pride prek e-Novičnika.

Tema meseca so jeziki. Jezik kot narodov prepoznavni znak, jezik kot šolski predmet, jezik kot orodje razmišljanja, jezik kot prinašalec zamisli. Dinamiki jezika je tokrat prilagojena tudi spletna oblikovanost nosilne teme; celo kviz boste našli na njej. Upate preveriti svoje znanje, ali boste samo prebrali, kaj vse je za boljše jezikovno in ojezikovno znanje možno narediti? Ponudba dejavnosti je ob evropskem dnevu jezikov – 26. septembru, izjemna.

Poleg jezikovnih so na voljo tudi druga obvestila. Večina jih vabi na seminarje, nekatera predstavljajo projekte in rezultate projektov. Založbina ponudba knjig, revij, priročnikov in publikacij je pestra in  kakovostna; za ceno nekaj kav je možno prebrati napotke, ki bodo prihranili čas, živčnost in negotovost. Na založbino novost Vključujoča šola se navezuje intervju z Natalijo Vovk Ornik. Vodja oddelka za usmerjanje otrok s posebnimi potrebami je v pogovoru nanizala odgovore, razmisleke in izzive, povezane z inkluzijo in poučevanjem in učenjem otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter