domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek

Razpis Slovenskega centra PEN za najboljši srednješolski esej

Ljubljana, 05.02.2019

Slovenski center PEN organizira 51. srečanje pisateljev za mir na Bledu. V tem okviru že nekaj let zapored poteka tudi razpis za najboljši esej slovenskih srednješolk in srednješolcev na razpisano temo, o kateri na Blejskih srečanjih razpravljajo ugledni literarni ustvarjalci z vsega sveta. Vabljeni tudi dijakinje in dijake srednjih šol, da pošljejo svoj esejistični prispevek na temi: “Kaj iščem v knjigi” in “Moj/naš prostor pod soncem”.

Dijakinja ali dijak si izbere eno od razpisanih tem ter o njej napiše svoje literarno razmišljanje. Esej naj obsega vsaj 3.500 znakov in naj bo poslan v obliki tipkopisa. Opremljen mora biti z imenom dijakinje oziroma dijaka ter navedbo letnika in šole, ki jo obiskuje. Prav tako mora biti naveden tudi mentor ter njegov elektronski kontakt, na katerega bodo izbrane dijakinje in dijaki prejeli morebitno obvestilo o nagradi. Za vsako razpisano temo bo po kategorijah razdeljena ena nagrada. Kategoriji sta dve – srednješolci 1. in 2. letnikov skupaj ter srednješolci 3. in 4. letnikov skupaj. Skupno bomo torej podelili štiri nagrade. Upoštevani bodo zgolj prispevki, ki bodo prispeli v knjižni slovenščini.

Prispevke dijakinj in dijakinj pošljite na elektronski naslov: slopen@guest.arnes.si ali v zaprti ovojnici na naslov: Slovenski center PEN, Komisija za šolski esej, Tomšičeva ulica 12, 1000 Ljubljana.

Za vse informacije so mentorjem na voljo na telefonski številki: 030 321 710 (Tanja Tuma).

Komisija bo upoštevala vse prispevke, ki bodo do 10. marca 2019 prispeli na vsaj enega od navedenih naslovov.

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter