domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek

Prvo srečanje projektnih timov v projektu PROLEA

Ljubljana, 15.02.2017

Prvo srečanje s šolami, vključenimi v mednarodni projekt PROLEA = Profesionalno učenje v kompleksnih okoliščinah s pomočjo refleksije, se je zgodilo v Ljubljani na ZRSŠ, OE Ljubljana, v torek, 14. 2. 2017.

Namen projekta je šolske time usposobiti za poglobljeno razumevanje in spodbujanje profesionalnega učenja na šolah (s pomočjo refleksije in uporabe različnih orodij in strategij) za obvladovanje kompleksnih okoliščin.

18 šolskih timov prihaja iz 9 območnih enot Zavoda RS za šolstvo. Timi prihajajo iz OŠ Vide Pregarc, Gimnazije Litija, OŠ Gorišnica, Gimnazije Ruše, OŠ Vojnik, ŠC Rogaška Slatina – Gimnazije Rogaška Slatina, OŠ Križe, Gimnazije Franceta Prešerna Kranj, OŠ Ivana Babiča Jagra, Marezige, Gimnazije Koper, OŠ Dolenjske Toplice, ŠC Krško–Sevnica, Srednje poklicne in strokovne šole Krško, OŠ Šempas, Srednje ekonomske in trgovske šole Nova Gorica, OŠ Mislinja, ŠC Ravne na Koroškem, Gimnazije Ravne na Koroškem, OŠ II Murska Sobota in Srednje zdravstvene šole Murska Sobota.

V projektu sodelujejo 4 države in 6 partnerjev: Škotska (Aberdeen University), Nemčija (Zukunftsbau GmbH Berlin in State seminar for didactics and teacher education Tübingen), Nizozemska (PLATO, Leiden University in Teacher Education Institute Tilburg FLOT, Fontys University) in Slovenija (Zavod RS za šolstvo)

Načrtovani rezultati projekta so:

  • razviti in preizkusiti 4 module profesionalnega učenja (Profesionalno učenje, Portfolio, Vključujoče okolje, Kolegialno podpiranje s pomočjo videa),
  • izpeljati 32-urno usposabljanje šolskih timov za novo vlogo spodbujevalcev profesionalnega učenja na šolah in
  • izvesti aktivnosti na 18-ih šolah, ki jih bodo izpeljali šolski timi.
Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter