domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek

Program “Vzgoje za nekajenje” v šolskem letu 2018/2019

Ljubljana, 16.05.2019

Zveza slovenskih društev za boj proti raku in Zavod RS za šolstvo smo tudi v tem šolskem letu izvedli program »Vzgoje za nekajenje«, ki med drugim vključuje podpisovanje slovesne izjave o nekajenju in izpolnjevanje anketnega vprašalnika o pomenu zdravega načina življenja ter škodljivih učinkih tobaka na zdravje mladostnikov.

Kar 4232 pravilnih odgovorov na zastavljena vprašanja o pomenu zdravega načina življenja in škodljivih učinkih tobaka na zdravje smo prejeli od učenk in učencev, ki v tem šolskem letu obiskujejo sedme razrede osnovnih šol. Izmed teh  smo na javni prireditvi, ob Tednu boja proti raku 8. marca 2019 na Osnovni šoli Žirovnica izžrebali 86 učenk in učencev – udeležencev nagradnega izleta v zabaviščni park Gardaland, ki bo v soboto, 18. maja 2019. Vse šole iz katerih so bili izžrebani učenci smo o izžrebancih obvestili, kot tudi o pogojih udeležbe na nagradnem izletu.

Prijetno druženje učenk, učencev, učiteljev in svetovalcev je del celostnega programa, ki ima za cilj dvig ravni znanja na področju krepitve in varovanja zdravja mladostnikov in, da bi le ti spoznali, da se lahko prijetno zabavajo in družijo brez škodljivih pomagal.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter